“Siitä tuli helppoa, kun teimme yhdessä” – TET-palvelua kehitettiin viikko iloisissa tunnelmissa

31.05.2022

Lasten ja nuorten säätiö kehittää parhaillaan Alma Median ja Monsterin kanssa verkkopalvelua, jonka tavoitteena on helpottaa valtakunnallisesti nuorten työelämään tutustumista. Kehitystyö sai vauhtia toukokuussa, kun joukko yrityksiä avasi viikoksi ovensa nuorille.

“Parasta TETissä oli ryhmätyö, uudet ihmiset, hieno kerrostalo ja ruoka”, summaa viikon antia yksi Lasten ja nuorten säätiön TET-viikolle osallistunut nuori. 

Salmisaaressa Deloitten, Stora Enson, Wärtsilän ja Outokummun tiloissa sekä Alma Median ja Monsterin, Helsingin Diakonissalaitoksen ja Lasten ja nuorten säätiön toimistoilla riitti toukokuussa vilskettä ja keskusteltavaa, kun eri alojen asiantuntijat kehittivät nuorten kanssa joukolla tulevaisuuden työelämään tutustumista. Viikon mittaisella nuorten ja yritysten yhteistyöllä hahmoteltiin tulevaisuuden TET-palvelun tarpeita ja ideoitiin sen sisältöä. 

”Nuorten saapuessa ilmassa oli hieman jännitystä molemmin puolin, mutta perjantaihin mennessä varmasti kaikki olivat tyytyväisiä viikon antiin. Itselleni viikosta jää parhaiten mieleen kohtaamiset nuorten kanssa: ajauduin muun muassa keskustelemaan nuorten työnhaun haasteista”, kertoo Monsterin markkinointijohtaja Annika Ruola. 

Lasten ja nuorten säätiö lähti kehittämään TET-palvelua nuorten ja oppilaitosten toiveesta. Jotta palvelusta saataisiin nuorille ja yrityksille toimiva, oli palvelun kehittelyyn tärkeä saada mukaan sekä nuoria ja yrityksiä.

Ensimmäisen TET-viikon yhteistyöstä saatiin rohkaisevia tuloksia

“On ollut todella ilahduttavaa huomata, miten ennakkoluulottomasti ja sydämellisesti nämä organisaatiot lähtivät mukaan avaamaan ovensa nuorille lyhyellä varoitusajalla. Oli ilo seurata, kuinka rohkeasti nuoret kyselivät alusta asti kohtaamiltaan ammattilaisilta heitä mietityttäviä kysymyksiä. Nuoria kiinnosti esimerkiksi se, onko asiantuntijatyö tosiaan “oikeaa työtä” ja eri alojen palkkoihin liittyvät kysymykset”, kertoo Lasten ja nuorten säätiön TET-palvelun projektipäällikkö Heidi Harju

TET-viikko antoi myös tärkeää palautetta projektimallisen TET-harjoittelun kehittelyyn. Kokemusten sekä nuorilta ja yritysten edustajilta saadun palautteen avulla toimintaa kehitetään ensi syksyn TET-viikkoa varten. Pääkaupunkiseudun lisäksi TET-jaksoja tullaan järjestämään syksyllä myös Turussa, Tampereella ja Imatralla. 

Tämä oli hyvä ja kaunis kokemus.

TET-viikolle osallistunut nuori

“Näiden palautteiden ja kokemusten avulla on hyvä jatkaa entistä mielekkäämmän ja yhdenvertaisemman valtakunnallisen TET-palvelun kehittämistä!” Heidi Harju iloitsee.  

Lasten ja nuorten säätiö yhteistyökumppaneineen kutsuu myös muut yritykset mukaan käynnistämään ja tukemaan kumppanuudella uuden TET-palvelun käynnistämistä ensi vuonna.  
 

Haluaako yrityksenne mukaan kehittämään TET-palvelua? Kysy lisää Heidiltä:

Heidi Harju

ohjelmapäällikkö

heidi.harju@nuori.fi

050 428 2031


Lue lisää

TET.fi tekee tulevaisuuden työelämää – selvityksen mukaan tietotyöpaikoilla kaivataan tukea työelämään tutustumisen järjestämiseen
TET.fi-palvelu on viime syksystä lähtien kannustanut työpaikkoja tarjoamaan TET-paikkoja palvelunsa kautta. Erityisen haastavaksi on osoittautunut saada mukaan tietotyötä tekeviä yrityksiä, vaikka juuri tälle kasvavalle alalle kaivattaisiin lisää työelämään tutustumisen mahdollisuuksia, ja tietotyön parissa työskentely kiinnostaa nuoria. Deloitte selvitti Lasten ja nuorten säätiön pyynnöstä tietotyöyritysten asenteita TET-paikkojen tarjoamista kohtaan. Selvityksestä käy ilmi, että TETin järjestäminen koetaan […]
Uusi TET.fi-palvelu tulee mullistamaan nuorten työelämään tutustumisen – nyt jaossa ensimmäiset 500 TET-paikkaa
Sivusto tarjoaa monipuolista tietoa työelämästä ja mahdollisuuden oppia työelämätaitoja. Verkkopalvelua on kehitetty viime vuodesta lähtien tiiviissä yhteistyössä nuorten, oppilaitosten ja työnantajien kanssa.   “TET on suomalainen innovaatio, jossa löytyy paljon kehittämispotentiaalia. Meidän on tärkeää pitää TET nopeasti muuttuvan työelämän vauhdissa mukana. Uudella palvelulla vastataan muuttuvan työelämän haasteisiin ja sen myötä nuorten mahdollisuudet tutustua työelämään monipuolistuvat […]
TET on yritykselle mahdollisuus kasvattaa työnantajamielikuvaa nuorten silmissä
Kun Iines Isomäeltä ja Fuad Mohamedilta kysytään, mikä oli parasta TET-jaksossa, esiin nousevat muun muassa uusiin ihmisiin ja työtehtäviin tutustuminen, vastuun saaminen ja tasavertaisina työyhteisön jäseninä kohdelluksi tuleminen. Isomäki käy yhdeksättä luokkaa Tapiolan koulussa Espoossa, Mohamed Kulosaaren yhteiskoulussa Helsingissä.   Molemmat osallistuivat Lasten ja nuorten säätiön, Deloitten, Stora Enson ja Wärtsilän järjestämälle TET-jaksolle. Deloitte, Stora Enso […]