Lukusuosituksia alle kouluikäisille

lasten kirjoja ja leluja

Lukusuosituksia alle kouluikäisille lapsille, myös yhdessä lukemiseen lapsen kanssa! Lukusuosituksia ovat antaneet Lukukoira Sylvi, Selkokeskus, Celia ja Lasten ja nuorten säätiön henkilökunta.


Tove Appelgren: Vesta-Linnea ja kaverit

Vesta-Linnea on täynnä iloista jännitystä: hän tapaa pian ystävänsä Mindyn ja saa leikkiä tämän kanssa. Selim haluaisi leikkiä Vesta-Linnean kanssa, mutta Vesta-Linnea ei ehdi. Kaverisuhteet eivät aina ole helppoja. 

Raisa Cacciatore, Susanne Ingman-Friberg ja Henriikka Kangaskoski: Pipunan vessarauha (Lasten Keskus 2022)

Jokaisella on oikeus käydä vessassa rauhassa. Tämä tärkeä viesti välittyy Pipunan vessarauha -kirjasta, jossa Pipuna ja ystävät lähtevät hauskalle metsäretkelle. Kirjan lopussa on kasvattajille selkokielinen tieto-osio, jonka avulla voi keskustella kirjasta lisää lapsen kanssa.

Maikki Harjanne: Minttu ja ystävät

Minttu ja Eiko saavat päiväkodissa tehtävän: heidän täytyy miettiä, millainen on hyvä ystävä. Ystävykset oppivat yhdessä kaveritaitoja. 

Nora Lehtinen: Ainon ja Matiaksen iltakirja (Pieni Karhu 2020)

Yöllä tapahtuu ihmeellisiä asioita! Ainon ja Matiaksen iltakirjassa on kolme tarinaa, joissa tutustutaan yhdessä tähtitaivaaseen ja yön olioihin sekä mietitään, onko mörköjä olemassa. Kirjassa on upeat kuvat ja lukijalle innostavia kysymyksiä mietittäväksi.

Timo Parvela: Maukan ja Väykän satukirja

Maukka-kissa ja Väykkä-koira ovat ystävykset ja asuvat yhdessä. Samassa kylässä asuu myös Ankka Kvakström, kukonpoika Taisto von Got, lehmä Muukkonen ja monia muita, joiden kanssa Maukka ja Väykkä joutuvat kaikenkarvaisiin seikkailuihin.

Maukan ja Väykän satukirjan tarinat kertovat ystävyydestä ja suvaitsevaisuudesta, ja ne sopivat hyvin koko perheen yhteisiin lukuhetkiin.

Leena Parkkinen: Miss Milky Ray

Tarina epätodennäköisestä, mutta vankkumattomasta ystävyydestä lehmän ja tytön välillä. Mukana yhteinen päämäärä, yllättäviä käänteitä, hyviksiä ja pahiksia – tämän kirjan parissa viihtyy aikuinenkin.

Anja Portin ja Sanna Pelliccioni: Matias ja kaikki se mikä oli jossain kaukana

Kaunis kertomus päättäväisyydestä, uteliaisuudesta mutta myös kaipuusta. Kertomus yhdessä kuvien kanssa luovat maagisen lukukokemuksen. Mistä sinä unelmoit?