Lukusuosituksia nuorille aikuisille

kirjat ja airpodit

Lukusuosituksia nuorille aikuisille. Lukusuositukset ovat laatineet Lukukoira Sylvi, Selkokeskus, Celia ja Lasten ja nuorten säätiön henkilökunta.


Satu Leisko: Koti Suomesta: nuorten maahanmuuttajien tarinoita uudesta kotimaastaan (Avain 2020)

Millaista on lähteä pois kotimaastaan ja muuttaa Suomeen? Koti Suomesta -kirjassa kahdeksan nuorta kertoo omista kokemuksistaan. Vaikka muutos on suuri, Suomesta löytyy uusia ystäviä, töitä ja turvaa.

Tuija Takala: Lauralle oikea (Avain 2018)

25-vuotias Laura kertoo äidilleen, että hän on vihdoin löytänyt sen oikean. Suuren rakkauden, jota hän on etsinyt koko elämänsä ajan. Laura alkaa muistella elämäänsä, joka on ollut täynnä ihastumisia, pettymyksiä, ystävyyttä ja itsensä etsimistä.

Siiri Enoranta: Maailmantyttäret 

Viisi leirillä ystävystynyttä tyttöä päättää pelastaa maailman. Maailmankoti on utopia, jossa ihmiset ovat yhdenvertaisia, luonto on elpymässä ja kapitalismi romutettu. 

Maria Autio: Varjopuutarha

Lievästi autistinen 17-vuotias Pihla havainnoi maailmaa omalla herkällä tavallaan. Pihlalle rakas paikka on lähiön reunamilla sijaitseva villiintynyt puutarha. Siellä hän kohtaa lapsuudenystävänsä Matjan, ja tyttöjen ystävyys saa uusia käänteitä. Pihla joutuu kohtaamaan pelkonsa ja hahmottamaan maailman uudella tavalla.