Presidentti Sauli Niinistö: ”Ennakkoluulotto­muudelle ja empatialle on yhä suurempi kysyntä tämän päivän maailmassa.”

Tasavallan presidentti on vuoden 2022 Read Hour -kampanjan virallinen suojelija.

Lasten ja nuorten säätiön Read Hour –lukutaitokampanja haastaa meidät jälleen tunniksi kirjojen ääreen YK:n kansainvälisenä lukutaidon päivänä 8. syyskuuta.

Maailma olisi väritön ilman kirjojen tarinoita ja tietoa. Lukiessamme maailma avartuu ja voimme antautua mielen seikkailuille. Voimme seilata ajatuksissamme menneisyyteen ja tulevaisuuteen. Näillä nojatuolimatkoilla opimme ymmärtämään muita kulttuureita ja asettumaan toisten ihmisten asemaan. Ennakkoluulottomuudelle ja empatialle on yhä suurempi kysyntä tämän päivän maailmassa. Kirjat tarjoavat meille myös pääsyn mielikuvituksen maailmaan, mikä lisää luovuutta.

Kirjat ovat rajattoman vapauden ja onnen lähde. Näemme asiat uudessa valossa ja voimme haastaa vallitsevia oppeja. Sivuja selatessa voimme etsiä ideoita, jotka jättävät ajatuksen kytemään mieliimme. Inspiraatiota ja tiedon tulvaa on tarjolla niin paljon kuin vain jaksaa etsiä. Kannustan kaikkia tarttumaan kirjaan, heittäytymään tiedon ja tarinoiden äärelle.

Toivotan lukemisen iloa kaikille.

Sauli Niinistö
Tasavallan presidentti
Read Hour 2022 -lukutaitokampanjan suojelija