Moomin Characters, Storytel ja WSOY nostattavat lukuintoa

Kysyimme pääyhteistyökumppaneiltamme miksi ovat mukana Read Hour -kampanjassa ja miten he tulevat viettämään Read Hour –tuntia. Mukana vastaamassa ovat Moomin Charactersin toimitusjohtaja Roleff Kråkström, Storytelin kumppanuuspäällikkö Aino Greis ja WSOY:n markkinointi- ja viestintäjohtaja Reetta Miettinen. 

Miksi Read Hour on teidän mielestänne tärkeä kampanja? 

Roleff Kråkström / Moomin Characters: Read Hourin tärkeys korostuu tämän hetken pirstoutuneessa maailmassa, jossa totuuden arviointi on vaikeaa ja monet ihmiset ovat toisten avun varassa. Kirjallisuus yhdistää kulttuureja ja ihmisiä. Lukiessa on helppo ymmärtää, ettei kukaan ole ongelmineen yksin. Empatiakyky kehittyy ja vain empaattinen ihminen voi auttaa muita. 

Aino Greis / Storytel: Storytelille ratkaisevinta lähteä mukaan oli Read Hourin viesti, joka puhuttelee kaikkia, sillä lukeminen ja kirjat kuuluvat ihan kaikille! Siksi juuri Read Hour on tärkeä. 

Reetta Miettinen / WSOY: Lukeminen on tietenkin meille sydämen asia ja siksi myös Read Hour on kiva ja yhteisöllistävä tapa kertoa, miten tärkeää lukeminen on ja miten siihen voi innostaa.   

Miten vuoden teema rauha ja ystävyys näkyy teidän viestinnässänne?  

Roleff Kråkström / Moomin Characters: Kaikessa viestinnässämme korostamme Muumitarinoiden keskeisiä arvoja kuten ystävällisyyttä, toisten kunnioittamista ja tasa-arvoa. Rauhan vastakohta sota on Muumeille vieras konsepti – muumit ovat rauhan asialla! 

Reetta Miettinen / WSOY: Meillä on lukuisia kirjoja, joissa ystävyyttä ja rauhaa käsitellään ja tulemme kertomaan näistä kirjoista Read Hour -teeman kautta. Tässä maailmantilanteessa en keksi tärkeämpiä teemoja. 

Miten olette koonneet lukusuosituksia Read Houriin tänä vuonna? 

Aino Greis / Storytel: Lukusuositukset on koottu niin että mahdollisimman moni tarttuisi tunnin haasteeseen! Vinkkejä löytyy niin lapsille kuin aikuisille. Read Houria voi viettää, vaikka laittamalla lapselle äänikirjan päälle ja uppotumalla itse omaan kirjaan. Jokainen minuutti on tärkeä. 

Miten sinä tulet viettämään Read Houria? Onko lukusuosituksia? 

Roleff Kråkström / Moomin Characters: Lukemalla vaimoni lahjaksi tuomaa David Sedariksen kirjaa. Hän nauraa kaikelle ja eniten itselleen. Mikään ei ole pyhää mutta kaikkea tökitään rakkaudella. 

Aino Greis / Storytel: Storytelillä on koko firman haaste Read Hourin viettämisestä. Minulla on kesken Hanna Tikanderin Selvin päin, ja torstaina käytän ehdottomasti mahdollisuuden sen lukemiseen! 

Reetta Miettinen / WSOY: Tietenkin vietän Read Houria lukemalla! Tänä vuonna saan lukea ihan itselleni, koska kuopukseni oppi juuri myös lukemaan, joten hän voi lukea itse omaa kirjaansa. En vielä tiedä mihin kirjoihin tartumme, mutta voisin kuvitella, että luen Tommi Kinnusen uutta romaania Pimeät kuut ja 7-vuotias tyttäreni lukee varmaan uusia National Geographic -kirjasarjassa ilmestyneitä juuri lukemaan oppineille sopivia kirjoja Dinosaurukset ja Muumiot. Ne ovat tosi jänniä! 12-vuotias tyttäreni lukee intohimoisesti nuorten kirjoja ja tällä hetkellä Heartstopper -sarjakuvaromaanit kiinnostavat.