Päiväkotilapset sanoittivat parempaa Helsinkiä 

Read Hourin kunniaksi järjestetyssä rap-tuokiossa artisti Rauhatäti sommitteli lasten ajatuksista kaupunkipäättäjille suunnatun rap-lyriikan, jossa muistutettiin puhtaan luonnon ja riittävän päiväkotiruuan tärkeydestä. Helsingin kaupungintalolla järjestettyyn rap-tuokioon osallistuivat ryhmä Vironniemen päiväkodin lapsia ja kaupunkipäättäjiä apulaispormestari Nasima Razmyarin johdolla.  

Lukuintoa nostattavan Read Hourin kunniaksi järjestettyyn rap-tuokioon Vironniemen päiväkodin lasten sanomaa saapuivat kuulemaan koulutuksen ja kasvatuksen apulaiskaupunginjohtaja Nasima Razmyar sekä opetusalan ammattilaiset, kuntapoliitikot Veli-Pekka Dufva ja Markus Hekkala. Kaupunkipäättäjät ottivat lasten rap-lyriikat vastaan kehujen kera ja iloitsivat eskariryhmän innokkaasta osallistumisesta sanoitusten laadintaan. 
 
Rauhatäti, eli artisti ja pedagogi Hanna Yli-Tepsa, oli valmistellut rap-tuokiota kysymällä päiväkotilapsilta etukäteen heidän ajatuksiaan Helsinkiin liittyen. Lasten ja kaupunkipäättäjien läsnäolo innoitti kantaaottavan rap-lyriikan tekemiseen.  
 
Kuunnelkaapa nyt päättäjät, 
meille lapsille on tosi tärkeää 
et me saadaan terveellistä ruokaa
ja juomaksi aina puhdasta vettä. 

Pitäkää siis huoli siitä, 
et päiväkodissa ruokaa riittää. 
Ja vesi pysyy puhtaana. 
ku luontoa ei roskata. 

Ihminen tarvii myös happea. 
Mä tiedän, et sitä saa puista. 
Siks me tarvitaan puistoja, 
puistonpenkkejä ja kukkia. 

Asfaltti on tosi hyvä
silloin kun opetellaan pyöräilemään. 
Meillä ois turvallinen olo 
Jos ois enemmän pyöräteitä. 

Ja vähemmän autoja, kaahailijoita ne on 
pelottavii, niit täytyy varoa. 
Muistakaa aikuiset katsoa tarkkaan jos 
Kadulla näkyy lapsia!  

Päättäjät ja Vironniemen päiväkodin esikoululapset. Kuva: Annukka Pakarinen.

Sanoita parempi Helsinki –rap-tuokio järjestettiin osana Lasten ja nuorten säätiön Sanoita parempi maailma –toimintaa. Ympäri Suomen järjestettävissä Sanoita parempi maailma -työpajoissa nuoret kirjoittavat rap-lyriikoita, pieniä kertomuksia ja kirjoituksia omasta elämästä, vaikeista kokemuksista ja tulevaisuuden toiveista.  
 
Tallenne rap-tuokiosta katsottavissa Helsinki-kanavalla 23.9. saakka –>