Opettaja – tule tekemään Read Houria kanssamme!

Read Hour -kampanjan tavoitteena on lisätä lukuiloa ja innostaa erityisesti lapset ja nuoret lukemisen pariin. Read Houria vietetään tänä vuonna 4.–8.9.2023. Kampanja huipentuu koko Suomen yhteiseen Read Houriin 8. syyskuuta. 

Read Hour -kampanja edistää lukuiloa ja nostaa lasten ja nuorten kirjallisuutta esiin. Innostavien ja lukuiloa nostattavien materiaalien avulla Read Houria on helppo viettää varhaiskasvatuksessa ja perusopetuksessa.

Read Hour -materiaalit julkaistaan elokuussa. Tule tekemään Read Houria kanssamme ja ilmoittaudu mukaan jo nyt, niin varmistat, että saat materiaalit sähköpostiisi. Ole nopea, sillä ensimmäisten ilmoittautuneiden kesken arvotaan kampanjan kumppaneiden tarjoamia tuotepalkintoja!

Read Hour varhaiskasvatukseen

Varhaiskasvatuksessa Read Houria vietetään Lukujengin ja monikielisen tarinatuokion merkeissä. Lukujengin eläinhahmot seikkailevat Mervi Heikkilän kirjoittamissa tarinoissa ja tutustuvat suomen, ruotsin, pohjoissaamen, koltansaamen ja inarinsaamen kieliin.

Read Hour peruskouluille

Alakouluille suunnattu materiaali yhdistää lukemisen ja tunnetaidot. Kertomus näkymättömästä lapsesta on Tove Janssonin kirjoittama tarina, johon uppoudutaan toiminnallisin menetelmin. 

Yläkouluille suunnattu Read Hour -oppituntisisältö kattaa nuorten tekemiä kirjavinkkivideoita sekä erilaisia tehtäviä. 

Lukuisat kirjastot ovat olleet aktiivisesti mukana Read Hour -kampanjassa. Elokuussa osoitteessa readhour.fi julkaistaan eri-ikäisille sopivia lukuvinkkejä. Niihin voi tutustua ja lähteä vaikka koko päiväkotiryhmän tai luokan voimin lähikirjastoon seikkailulle! 

Vuonna 2023 kampanjan pääyhteistyökumppaneina ovat Moomin Characters ja Otava. Toiminnan mahdollistavat Opetushallitus, Svenska kulturfonden ja Lisi Wahls Stiftelse. 

Lisätietoja:

Heidi Enbacka 

ohjelmapäällikkö 

heidi.enbacka@nuori.fi