Read Hour Live – se sändningen

Read Hour Live firar läsning under FN:s Internationella läskunnighetsdag 8.9 kl. 10. Programmet är direktsänt och gjort av unga för unga. Programmet är riktat till elever i högstadiet och tar 45 minuter. Livesändningen kan följas via Youtube. Ohjelma on kaksikielinen.

Vad är spoken word? Vad allt kan unga göra i ett bibliotek? Du får svar på det här och en hel del annat i höstens mest intressanta YouTube-sändning. Direktsändningen är gjord av unga, för unga och vill inspirera eleverna i årskurserna 7-9 att läsa, lyssna och ta del av texter.  

Anmäl din skola eller din klass redan nu! Alla som vill ryms förstås med. När du anmäler ert intresse på förhand så får du en påminnelse om live-sändningen och YouTubelänken direkt i din e-postinkorg: 

Så här tittar du på Read Hour Live

  1. Read Hour Live sänds på Youtube. För att titta på sändningen behöver du en dator som har internetkoppling och som godkänner Youtube. För att visa sändningen för klassen behövs även en videoprojektor.
  2. Du kan följa med sändningen direkt från Youtube. Det finns ingen skild inloggning.
  3. Länken till sändningen skickas till alla anmälda per epost i god tid innan evenemanget. Länken publiceras även på den här sidan.
  4. En programdel i sändningen är interaktivt och för det här behöver eleven en smarttelefon, en surfplatta eller en dator.

Read Hour Live är för elever i årskurserna 7-9. Evenemanget arrangeras på FN:s dag för läskunnighet och är en del av Read Hour-kampanjen . Read Hour koordineras av Barn- och ungdomsstiftelsen för att inspirera speciellt barn och unga till läsning. Lästimmen Read Hour firas 8.9 kl. 19–20.