Read Hour i Norge

For første gang blir Norge med på Read Hour som den finske organisasjonen Barn- och ungdomsstiftelsen står bak. I Norge har kampanjen fått det norske navnet Lesetimen.

Informasjon om tiltaket er spredd bredt til forlag, bibliotek, skoler og resten av bokbransjen, med en oppfordring til å lese en time sammen med barna, familie, venner, naboer, kolleger eller alene kl 19:00 denne dagen.

I tillegg vil det skje en rekke aktiviteter i det offentlige rom, knyttet opp mot Lesekiosker som står plassert rundt i Norge. Lesekioskene er gamle telefonkiosker som er gjort om til bokbyttestasjoner. Her vil det blant annet bli opplesninger av kjente forfattere, stillelesing med pizza, eget arrangement for innvandrerungdom, høytlesningsstafett, familiearrangement med høytlesing og tegnekonkurranse, bokanbefalinger, opplesing med tre samiske forfattere med bokutdeling og høytlesing og minikonsert med artisten Sondre Lerche.

Vi ser frem til å feire denne dagen!

Vibeke Røgler, Foreningen !les