Under Framtidsdagen erbjuder Framtidslabbet ungdomar möjligheten att lära sig om framtidstänkande genom en direkt sändning. I sändningen kommer skådespelaren Christoffer Strandberg att guida tittarna på en resa till alternativa framtider. Sändningen riktar sig till högstadieskolor och andra stadiets läroanstalter och börjar klockan 9.30 och varar i 45 minuter. En inspelning av sändningen kommer att vara tillgänglig under samma dag. Huvudspråket i sändningen är finska, men man kan också följa med sändningen på svenska. 

”Kunskaper i framtidstänkande hjälper unga att agera i en snabbt föränderlig värld. I denna tid och i den nuvarande världssituationen behöver unga fler positiva upplevelser av att de kan påverka framtiden, och det är just sådana upplevelser vi vill erbjuda under Framtidsdagen”, säger Paula Tyrväinen, programchef för Framtidslabbet.  

I skrivande stund har 222 skolor och över 7700 ungdomar anmält sig för att delta i Framtidsdagen. Man kan följa med Framtidsdagens sändning även utan förhandsanmälan på Framtidslabbets webbsida

Under Framtidsdagen presenteras även det första kapitlet av Framtidslabbets digitala läromedel. Berättelsen tar ungdomarna med på ett äventyr vid Framtidsbyrån. Äventyret vid Framtidsbyrån är ett pedagogiskt läromedel som innehåller videor, radioteater, uppgifter och olika test som är utformade för att inspirera unga att föreställa sig alternativa framtider och lära sig framtidstänkande. Äventyret vid Framtidsbyrån fortsätter när de återstående tre kapitlen presenteras på hösten 2024. På hösten kan äventyret också upplevas på svenska och engelska. 

Tietoevry och UPM är med och bygger det digitala, för alla öppna Framtidslabbet. Stiftelsen Brita Maria Renlunds minne möjliggör Framtidslabbets verksamhet på svenska. 

Mer info

Paula Tyrväinen

paula.tyrvainen@nuori.fi

040 530 2988

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Key Finnish Swedish English
1