Tulevaisuuspäivä on tarkoitettu kaikille oppilaitoksille aina alakouluista toisen asteen oppilaitoksiin. Teemapäivä tarjoaa kouluille helpon ja hauskan tavan tutustua tulevaisuuskasvatukseen ja tulevaisuusajattelun perusteisiin. Koulun kiireisessä arjessa tulevaisuuden pohtiminen jää usein taka-alalle. Tulevaisuuspäivä tarjoaa oivan tilaisuuden pysähtyä sen äärelle. 

Tulevaisuuskasvatuksen merkitys korostuu nopeasti muuttuvassa ja monen murroksen keskellä kamppailevassa maailmassa. Sen avulla voidaan lisätä lasten ja nuorten ymmärrystä tulevaisuuteen vaikuttavista muutosvoimista sekä auttaa näkemään siellä olevia mahdollisuuksia. Ennen kaikkea tulevaisuuskasvatus vahvistaa eri- ikäisten oppijoiden uskoa tulevaisuuteen sekä halua ja kykyä toimia paremman ja kestävämmän tulevaisuuden puolesta. 

Avoimet oppitunnit eri opintoasteille 

Tulevaisuuskoulu tarjoaa Tulevaisuuspäivänä eri opintoasteille tarkoitetut avoimet ja maksuttomat tulevaisuuskasvatuksen etäoppitunnit.  

Lapsille ja nuorille tarkoitetut oppitunnit perehdyttävät oppilaat tulevaisuusajattelun ja tulevaisuudentutkimuksen perusteisiin. Voit osallistua oppilaittesi kanssa joko alakouluille tai yläkouluille ja toiselle asteelle suunnatulle oppitunnille. 

Kasvatus- ja koulutusalan ammattilaisille tarkoitettu oppitunti johdattaa osallistujat tutkimusmatkalle vaihtoehtoisiin tulevaisuuksiin ja tulevaisuuslukutaidon perusteisiin. Järjestämme ammattilaisille suunnatut oppitunnit suomeksi ja ruotsiksi. 

Tulevaisuuspäivän lukujärjestys: 

  • 9.00–9.45 Etäoppitunti alakoululaisille.
  • 10.15–11.00 Etäoppitunti yläkoululaisille ja toisen asteen opiskelijoille.
  • 11.30–12.15 Etäoppitunti kasvatus- ja koulutusalan ammattilaisille. Liity Teams-kokoukseen klikkaamalla tästä.

Framtidsdagens svenskspråkiga program: 

Opettajalta etäoppitunnille osallistuminen vaatii vain ennakkoilmoittautumisen ja nettiyhteyden avaamisen luokassa tai isommalle joukolle koulussa. 

Ilmoittautumisen jälkeen saat linkin oppituntilähetykseen. Saat myös ensimmäisten joukossa käyttöösi Tulevaisuuskoulun uudet materiaalit osaksi omaa opetustasi. 

Ota käyttöön Tulevaisuus­koulun materiaalit: 

Etäoppituntien lisäksi olemme koonneet materiaaleja kouluille ja opettajille. Niitä voi käyttää niin Tulevaisuuspäivänä kuin muulloinkin – tulevaisuuspäivä on joka päivä! 

  • Tilaa tunnukset aineenopettajien itseopiskelukurssille. Kurssin suoritettuasi osaat tulevaisuudentutkimuksen perusteet ja pystyt soveltamaan tulevaisuuskasvatuksen työkaluja omassa opetuksessasi. Kurssin voi suorittaa 30.4. asti. 
      
  • Tulevaisuuspäivänä 17.3. julkaisemme myös Tulevaisuuskoulun ensimmäiset verkko-opetusmateriaalit osoitteessa tulevaisuuskoulu.fi

Tervetuloa viettämään Tulevaisuuspäivää! Välkommen med och fira Framtidsdagen! 

Lisätietoja:

Paula Tyrväinen

paula.tyrvainen@nuori.fi

040 530 2988

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Key Finnish Swedish English
1